ТЕКСТОВИ

СИТЕ ТЕКСТОВИ

Израелски политички активист и писател Јури Авнери: „Муслиманска Шпанија била рај за Евреите“

Јури Авнери (Uri Avnery, роден е во 1923 година) Израелски политички активист и писател. Роден е во Германија, во еврејско семејство. Авнери и неговото семејство

Прочитај повеќе »
Горан Димитриески

Горан Димитриески е блогер и истражувач на ориенталните цивилизации.

Видеа