Рускот Патријарх Кирил: „Никој не ги уништил христијанските малцинства во Отоманската Империја“

Никој не ги уништил христијанските малцинства во Отоманската империја, изјави патријархот на Москва и на цела Русија, Кирил, во интервју за ТВ каналот „Русија 24“.

„Никогаш немало нешто слично на она што се случува во исламскиот свет. Како пример можеме да ја споменеме Турската, Отоманската империја. Навистина, имаше христијански малцинства, но никој не ги уништил“, истакна Кирил.

Линк и видео од изјавата може да погледнете ТУКА.

За авторот

Горан Димитриески е блогер и истражувач на ориенталните цивилизации.

Коментари

Слични содржини